Musiescola, guardonat amb un Premi Baldiri Reixac

Al voltant de 1600 alumnes d’Educació Primària de 40 col·legis provinents de distintes comarques valencianes han participat en la V edició de Musiescola, una trobada musical i artística on participen alumnes i mestres provinents de centres de tot el territori valencià.

Aquesta experiència, que va creixent any rere any, naix de la iniciativa d’alguns mestres de música que dediquen tots els esforços per a dur a terme una jornada anual de convivència musical escolar.

Degut a l’augment considerable de participació en les darreres edicions de la trobada, enguany l’encontre s’ha realitzat en dues localitats: el 8 de maig a Tavernes de la Valldigna i el 14 de maig a Castelló de la Ribera. La temàtica d’enguany ha girat al voltant de La mediterrània en clau de dona i les dues edicions han comptat amb activitats com passacarrers, danses, mascletades, batucades, concerts, etc.

A més a més, el projecte acaba de ser guardonat amb un Premi Baldiri Reixac, concedit per la Fundació Carulla en reconeixement a les escoles que plantegen nous i innovadors projectes per a estimular l’alumnat.

Els centres participants pretenen, d’aquesta manera, fer un treball divulgatiu, obrint les portes de l’escola i les aules de música a tothom i eixint al carrer per a donar a conèixer la seua tasca diària, donant-li-la importància que correspon a la música i a l’educació musical en la formació personal de tothom, però sobretot en la dels xiquets i xiquetes.

És per això que Musiescola dissenya programes basats en interpretacions vocals, instrumentals, percussions corporals, dramatitzacions, moviments, coreografies… per tal de mostrar des de diferents escenaris una part d’allò que s’ha treballat des de l’àrea de l’educació artística. Així, la trobada s’emmarca dins de la convocatòria de la Conselleria d’Educació per a projectes d’innovació i de la lluita contra el fracàs escolar a través de la música.

Leave a Reply

Your email address will not be published.