Divertir-se a casa fent música (part I)

Teresa Papatum (mestra de música i valentuber)

Ara que hem de buscar alternatives per a tindre la ment entretinguda en aquestos dies confinats a casa –tot i que avorrir-se de tant en tant també és molt saludable– crec fermament que la música ha d’estar present. L’entreteniment musical el podem trobar de diferents formes; la més clara, saludable i natural és la d’escoltar, ballar i cantar.

Podem cantar i ballar cançons de sempre amb el mag de les cançons tradicionals valencianes, Dani Miquel. Al seu canal de Youtube té publicats molts dels seus treballs que ens trauen un somriure. Per exemple, què vos sembla si ens posem a cantar La Masereta i mentre la cantem fem com que anem al mercat i comprem tot el que diu a la cançó?

També podem aprofitar i aprendre noves danses per ballar amb família, com per exemple la dansa de Patatuf. També podem tindre un moment d’escolta activa amb audicions que de segur els menuts han escoltat a l’escola i si no ho han fet també és un bon moment.

Vos agraden els animals? El compositor francès Camille Saint-Saëns té una obra amb què va crear un univers sonor d’animals titulada El carnaval dels animals. I si ens transformem amb lleons mentre escoltem aquesta peça titulada El lleó? Quin instrument creus que imita el seu rugit?


També podem escoltar i distingir el timbre dels diferents instruments que formen l’orquestra. L’obra de Britten Guia d’orquestra per als més joves és una peça fantàstica per descobrir el timbre dels instruments. En ella els instruments es van alternant perquè es puga escoltar el seu so de forma clara.

Sabries distingir el so de les flautes? I de la percussió? Per altra banda, una altra alternativa més encarada al món digital són les aplicacions o webs que podeu trobar a la xarxa. Hi ha un espai en concret que és divertidíssim i molt accessible: el Chrome Music Lab. Es tracta d’un laboratori musical on hi ha diferents espais per experimentar amb tots els components que formen la música: sons, ritmes, timbres… I tot acompanyat d’una experiència visual molt potent.

Amb aquestos recursos la música estarà present a casa i de segur que vos divertiu molt a la vegada que apreneu!

#ensquedemacasa #ensquedemfentmúsica