Musiescola, guardonat amb un Premi Baldiri Reixac

Al voltant de 1600 alumnes d’Educació Primària de 40 col·legis provinents de distintes comarques valencianes han participat en la V edició de Musiescola, una trobada musical i artística on participen alumnes i mestres provinents de centres de tot el territori valencià. Aquesta experiència, que va creixent any rere any, naix de la iniciativa d’alguns mestres de música que dediquen tots els esforços per a dur a terme una jornada anual de convivència musical escolar.

Degut a l’augment considerable de participació en les darreres edicions de la trobada, enguany l’encontre s’ha realitzat en dues localitats: el 8 de maig a Tavernes de la Valldigna i el 14 de maig a Castelló de la Ribera. La temàtica d’enguany ha girat al voltant de La mediterrània en clau de dona i les dues edicions han comptat amb activitats com passacarrers, danses, mascletades, batucades, concerts, etc.

A més a més, el projecte acaba de ser guardonat amb un Premi Baldiri Reixac, concedit per la Fundació Carulla en reconeixement a les escoles que plantegen nous i innovadors projectes per a estimular l’alumnat.

Els centres participants pretenen, d’aquesta manera, fer un treball divulgatiu, obrint les portes de l’escola i les aules de música a tothom i eixint al carrer per a donar a conèixer la seua tasca diària, donant-li-la importància que correspon a la música i a l’educació musical en la formació personal de tothom, però sobretot en la dels xiquets i xiquetes. És per això que Musiescola dissenya programes basats en interpretacions vocals, instrumentals, percussions corporals, dramatitzacions, moviments, coreografies… per tal de mostrar des de diferents escenaris una part d’allò que s’ha treballat des de l’àrea de l’educació artística. Així, la trobada s’emmarca dins de la convocatòria de la Conselleria d’Educació per a projectes d’innovació i de la lluita contra el fracàs escolar a través de la música.

Amb la música, fem escola!

Bromera música llança una campanya per a reivindicar el paper de la música a l’escola. L’objectiu és fer visible la importància de la música a l’escola com una assignatura cabdal en el creixement emocional i intel·lectual del nostre alumnat.

 El títol de la campanya és Amb la música, fem escola i hem comptat amb l’il·lustrador Joan Turu per a l’elaboració d’un pòster que hem fet arribar a totes les escoles valencianes. El que pretenem és mobilitzar el professorat a publicar la iniciativa a través de les  Xarxes Socials que (Facebook, Twitter, Instagram, YouTube…).  Et demanem que ens faces arribar imatges o vídeos del teu alumnat amb el pòster o amb el lema de la campanya. Entre tots els participants, sortejarem un concert d’Albert Bertomeu (El pirata Pataxula i Marcel el Macià) per a tota l’escola!

Només has de tenir en compte que:

1. Has d’utilitzar l’etiqueta #viulamúsica i mencionar-nos (@bromera).

2. Caldrà que estigues subscrit a la base de dades de Bromera. Pots fer-ho ràpidament accedint a renovar.bromera.com. 

3. Podeu participar fins al 31 de gener de 2018.

Anima’t a participar. Amb la música, fem escola!