Dones que fan música

mapa dones compositores

Descobreix la trajectòria de les nostres compositores de la mà de Sakira Ventura.

La valenciana Sakira Ventura du a terme, des de l’any 2020, una iniciativa gràcies a la qual ha aconseguit elaborar el mapa de Creadores de la Història de la Música, on recull la presència de les dones a escala internacional en aquest àmbit.

El seu treball incorpora, en un mapa interactiu, la trajectòria de més de 500 dones que desenvoluparen la seua carrera musical entre el segle IX i les primeries del XXI. Amb aquesta antologia cartogràfica, la musicòloga saguntina pretén visibilitzar les dones creadores de música i fer valdre la seua obra. El treball complet es pot consultar en el seu web Svmusicology.com, on a més hi ha una llista de reproducció en la plataforma Spotify.

Per a l’escola valenciana, però, hem fet un recull de les dones valencianes que apareixen en el projecte.