Et presentem l’equip de professionals i especialistes que han elaborat els nostres materials de música de Primària per al proper curs. Es tracta d’un grup de docents amb una llarga trajectòria en centres educatius i de formació al professorat. Musicant és el projecte que han dissenyat seguint els nous canvis curriculars que estableix la LOMLOE. En el projecte han participat, a més, altres grups i col·lectius com el Grup Rascanya de Dansa, el Grup Trobada, La Cris o Marta Burgos, especialista en Ukelele.
Arriben nous temps a les escoles i en Bromera ens adaptem a les necessitats que es generen. El proper curs entra en vigor la Lomloe que implica un seguit de canvis per als quals cal preparar-se, també en la clase de música. Per això, Bromera presenta un nou projecte de música per a tota la Primària que dona resposta a les necessitats de professorat i alumnat de l’escola valenciana.
Es tracta d’un material basat en situacions d’aprenentatge que contextualitzen i fan possible l’aprenentatge significatiu a través de l’activació de les competències clau. A més del llibre en paper, alumnat i professorat compten amb accés a una plataforma d’aprenentatge virtual que inclou vídeos, musicogrames, activitats digitals i molt més.
Els materials, a més, estaran disponibles en valencià, anglés i castellà, per a adaptar-se a les necessitats de totes les escoles. Però no només això, si alguna cosa da diferent els materials de Bromera són les persones que el creen. Els autors i autores de tots els recursos que oferim al professorat són experts en la matèria i a més, són d’ací.
És a dir, són persones amb un vast coneixement de música, matèria de la qual en són experts, i a més són del territori. El coneixen i l’estimen i això es reflecteix en els materials que elaboren, ja que recullen la nostra idiosincràsia i responen a l’imaginari col·lectiu del nostre alumnat. En definitiva, són uns recursos adaptats i pensats completament per a l’alumnat valencià.
Pep Francés va nàixer a Castelló de la Ribera en 1961. Treballador de l’ensenyament públic des de 1984, durant l’any escolar 1990/91 va participar en el curs d’especialització en Educació Musical promogut per la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència. Des d’aleshores ha desenvolupat la seua tasca docent com a mestre de música al CEIP Severí Torres de Castelló. Allí ha dut a terme projectes com el Grup Trobada (25 anys), elaboració i enregistrament de cançoners per a diverses editorials. També ha participat en el projecte Musiescola, entre altres experiències professionals.
Llúcia Garrido Rodrigañez, també va nàixer a Castelló de la Ribera, a l’any 1985. A continuació va cursar Magisteri Musical a la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana on també va estudiar clarinet al Conservatori Professional de Música “Mestre Tàrrega”. Actualment és mestra de música del CEIP Lluís Vives d’Alzira, centre que també dirigeix. És una persona que estima la docència i que està en formació contínua per tal de motivar a l’alumnat. És l’encarregada de portar endavant amb els seu alumnat el projecte Musiescola i LÓVA (l’Òpera com a Vehicle d’Aprenentatge), dos projectes innovadors i molt interessants.
Josep Pastor és músic, pedagog, musicoterapeuta i doctor per programa en investigació i desenvolupament (UCV), duu a terme la seua tasca docent com a mestre de Música en el CEIP Serrería de Valencià. Participa en l’equip de treball del grup d’Investigació en educació musical i creativitat (IEMC- UV) i és membre de l’equip d’Aglaya Research sobre desenvolupament de la creativitat a través de l’experimentació sonora i la creació multidisciplinar. Fins ara, les seues línies d’investigació han estat centrades en el disseny, aplicació i avaluació de programes d’educació emocional a través de la música i en la creació de nous entorns d’aprenentatge a través d’activitats basades en la creació artística.
Josep Vallés va nàixer a La Pobla Llarga el 1979. Va cursar el grau mitjà de trompeta al Conservatori Mestre Vert de Carcaixent i Magisteri en l’especialitat de música a la Universitat de València. A més és llicenciat en Història i Ciències de la Música a la Universitat de La Rioja.
Professionalment s’ha vinculat a l’educació. Ha exercit de mestre durant 10 anys a Catalunya i actualment ho fa a Tavernes de la Valldigna, on a més a més és director del CEIP Divina Aurora. En arribar a Tavernes, juntament amb altres companys va iniciar el projecte Musiescola, reconegut amb diferents premis (Grandes Profes, Baldiri i Reixach, Bankia, Soler i Godes). També ha impartit cursos de ràdio escolar.