La flauta dolça no és fàcil

La flauta dolça ha estat sovint un instrument infravalorat. Molta gent l’ha associada amb la idea de ser «un joguet». En l’actualitat resulta difícil escoltar aquest instrument en les cançons més comercials, tot i que sí que la podem escoltar en alguns concerts.

Si parleu amb algú que pensa que la flauta dolça és un instrument senzill o amb poques possibilitats, ensenyeu-li aquest jove músic fent vibrar les parets de l’auditori amb la seua mestria.

Sí, arribar a eixe nivell és difícil, però la música, com tot en la vida, és qüestió de començar, practicar i treballar per tal de millorar. És per això que us hem preparat uns dissenys amb les notes musicals més senzilles per a començar a practicar amb la flauta dolça.

Si eres docent de música, no dubtes a utilitzar-los a les teues classes!

Flauta dolça

Primer de tot, és important saber com s’han de col·locar les mans per tal d’agafar la flauta. A més, és necessari saber com situar els dits per a poder fer canvis nets entre les notes musicals. En el següent esquema es pot veure com fer-ho:

Una vegada ens hem familiaritzat amb l’instrument, veurem com podem aconseguir fer sonar les notes musicals en la flauta dolça. Observa les imatges i practica les posicions fent sonar l’instrument. També us deixem la posició de cada nota en el pentagrama en la clau de sol:

  • Les notes musicals do i re:
  • Les notes musicals mi i fa:
  • Les notes musicals sol i la:
  • Les notes musicals si i do:

Espai d’atenció a la diversitat

Aprofitem per a recordar-vos que disposem d’un espai d’atenció a la diversitat on podeu trobar multitud de recursos d’ampliació i reforç per a l’alumnat. Els materials, els podeu filtrar atenent a paràmetres com ara el curs, la matèria, el tipus de contingut o la dificultat, entre d’altres.

A tall d’exemple, tenim aquesta partitura que hem aconseguit en l’espai d’atenció a la diversitat.