8M – Reivindiquem amb la música!

La música és sentiment i emoció, però també una ferramenta a través de la qual podem llançar missatges capaços de fer trontollar els fonaments d’algunes idees equivocades però arrelades al llarg de la nostra història.

És per això que volem proposar-vos diverses maneres utilitzar-la a l’aula de música per tal de fer una reivindicació amb motiu del 8M, el Dia Internacional de les Dones.

Sessió de percussió corporal, amb Santi Serratosa, al ritme de la cançó “Te’n podria dir mil”.

Vos suggerim una activitat d’allò més divertida per a treballar a l’aula. Es tracta d’un material creat pel músic i expert en percussió corporal, Santi Serratosa, gràcies al qual podrem elaborar una coreografia dividida en tres tipus de ritmes.

Si disposem de suficient temps per a treballar-la a l’aula, podem elaborar la coreografia sencera. Si no, sempre podem treballar amb l’alumnat un dels tres ritmes.

La cançó que s’empra per fer la coreografia és “te’n podria dir mil” i ens parla sobre les dones que han estat silenciades al llarg de la història pel mer fet de ser dona.

A continuació, vos deixem el formulari per a descarregar-vos el material.

Dones valencianes, referents en el camp de la música

La nostra és una terra de música amb una tradició ben extensa. És per això que hi podem trobar multitud de referents musicals al llarg de la nostra història, tant homes com dones. Però… quants referents femenins coneguem realment?

Ací vos podeu descarregar un dossier amb informació sobre compositores valencianes, moltes de les quals no han rebut tanta visibilitat com deurien. L’autora del document és Sakira Ventura, la qual, des de l’any 2020, ha estat treballant en l’elaboració d’un mapa de Creadores de la Història de la Música, on a més recull la presència de les dones a escala internacional en aquest àmbit.

Tots els botons, de Beth

Vos proposem projectar el videoclip de la cançó de Beth i demanar a l’alumnat que pose atenció al que veu i a la lletra. És una cançó que permet crear un espai de reflexió entorn dels rols de gènere i la violència que s’exerceix de manera “silenciosa” fruit dels costums masclistes arrelats en la vida quotidiana.

Espai d’atenció al professorat

Encara no coneixes el nostre Espai d’Atenció al Professorat?

Es tracta d’un espai on podràs trobar recursos, propostes didàctiques i materials per a l’aula. A més, dins trobaràs un espai on, dues vegades a l’any, tindràs accés a una tria de llibres. Podràs seleccionar aquells llibres d’interés per al teu alumnat i rebre’ls de manera gratuïta al teu centre.

Et deixem l’enllaç per a inscriure’t. És molt senzill!