Huit reptes per a l’assignatura de Creativitat Musical!

¿Què és Creativitat Musical?

Es tracta d’una assignatura optativa que s’impartirà en tercer de l’ESO. El seu objectiu principal és que l’alumnat consolide tots els coneixements musicals adquirits en nivells anteriors.

Portada – Creativitat Musical

Entre altres metes podem trobar el desenvolupament de la percepció i l’expressió musical, però, i ací entra el més important, açò s’aconseguirà a través de l’exploració i l’experimentació, així com el foment dels processos creatius en connexió amb altres llenguatges artístics.

Quadre de continguts

A Bromera, hem elaborat huit reptes per a treballar l’assignatura durant el curs. Com es pot veure en les imatges, cada repte conté:

  • Una situació concreta d’aprenentatge.

Durant els reptes musicals, l’alumnat s’endinsarà en una situació d’aprenentatge: en el primer repte, es posaran en la pell d’un musicòleg o d’una musicòloga; en el segon, acompanyaran un conte amb recursos sonors; quan facen el tercer, jugaran a endevinar personatges; en el quart, faran un rap per la solidaritat; en el cinqué, faran de discjòqueis; en el sisé, crearan el seu propi material per a l’aula; en el seté, fabricaran instruments amb materials reciclats; i en el huité, utilitzaran objectes quotidians per a fer música.

  • El programa que s’utilitza per a treballar el repte.
  • Els elements treballats.

La melodia medieval, les bases musicals dels bancs de recursos, la música digital, l’òpera, la realització de materials per a la creació d’instruments no convencionals i un llarg etcètera.

  • A més, hi ha indicats els sabers bàsics.

Posarem en pràctica els contextos musicals i culturals, l’expressió individual i col·lectiva, l’ús dels recursos digitals, els elements del so i l’estructura musical, els paisatges sonors… Si voleu descobrir tots els sabers bàsics feu una ullada al quadre de continguts.

Repte musical

Si voleu saber més sobre el funcionament dels reptes, a continuació vos deixem el repte número sis. En les imatges, podreu veure com estan estructurats i de quina manera els podrà treballar l’alumnat.

Repte Musical 6

Durant el desenvolupament del repte, l’alumnat aprendrà a compondre partitures per a fer sonar un joc de tubs de percussió.

Com podeu veure, cada repte va acompanyat de videotutorials on s’explica el funcionament de les aplicacions utilitzades. És molt senzill!

Si voleu posar-ho en pràctica i entendre-ho tot bé, llegiu el repte. A més, vos deixem ací els videotutorials on s’explica de manera senzilla i detallada com funcionen els programes que s’usaran.

Tutorial – La roda d’acords
Tutorial – Musescore
Tutorial – Bandlab 1
Tutorial – Bandlab 2
Tutorial – Audacity

Més projectes educatius

Comptem amb altres projectes educatius per a impartir l’assignatura de Música.

Es tracta d’un material basat en situacions d’aprenentatge que s’ajusta als continguts curriculars. Està basat en la metodologia per projectes i hi predomina el treball en grup amb debats, assemblees i tertúlies musicals.

Música en moviment

Hi ha dos projectes transversals i comuns a tots els cursos, on també es treballa la intel·ligència emocional.

Vols saber més sobre Música en moviment? Ací et deixem tota la informació!

Material basat en situacions d’aprenentatge que contextualitzen i fan possible l’aprenentatge significatiu a través de l’activació de les competències clau.

Musicant

Musicant és la versió en valencià, però també estan disponibles la versió en castellà, Musicanto, i la versió en anglés, Amusing.

Vols saber més sobre aquest llibre i veure les mostres? Et deixem tota la informació en aquest enllaç.

Un projecte innovador i engrescador per a alumnat i professorat. Igual que els anteriors, és un projecte basat en situacions d’aprenentatge per a aprendre gràcies a l’activació de les competències clau.

Musiquem

Les activitats i propostes de Musiquem posen l’accent en el vessant més pràctic de la música i fomenten la creativitat musical.

Descobreix Musiquem en l’enllaç!

Portal d’Atenció a la Diversitat

Si eres docent de Música, en el web de Bromera disposem d’un Espai d’Atenció al Professorat, on trobaràs tota classe de recursos, propostes didàctiques i materials per a l’aula.

A més, dins d’aquest espai pensat per als docents, es troba el Portal d’Atenció a la Diversitat. Funciona com un buscador de recursos on podràs visualitzar i descarregar-te els recursos, filtrant-los atenent a paràmetres com l’assignatura, el curs o el tipus de recurs.

Tutorial – Portal d’Atenció a la Diversitat