Inicia’t en el món de l’ukulele amb Bromera i Marta Burgos.

El passat dimarts, 29 de març, Bromera va organitzar un webinar per a docents per a iniciar-se en el món de l’ukulele. La formació va estar a càrrec de Marta Burgos, especialista en la matèria. Les persones que hi van participar reberen una guia d’iniciació a l’ukulele.

Us presentem a Marta Burgos. Ella va iniciar els seus estudis musicals en el Conservatori José Iturbi de València, de la mà d’Enrique Perona. Va obtindre el títol superior en el Conservatori Joaquín Rodrigo de València en l’especialitat de guitarra clàssica, estudis que va compaginar amb els de guitarra elèctrica en diferents acadèmies. Tota una experta amb els instruments de corda.

Marta Burgos té més de 20 anys d’experiència donant classes en conservatoris, escoles i acadèmies, tant de guitarra i conjunt de guitarra com d’ukulele, baix elèctric, combo de rock, llenguatge musical i iniciació musical primerenca.

Compagina la seua tasca docent en els centres amb el seu canal de YouTube, en què crea contingut d’ukulele, guitarra i música en general. Ha format part de bandes com Femme Fractal, The Clerks, Thunder Road o Reina Roja, en les quals tocava la guitarra espanyola, acústica i elèctrica, l’ukulele, el baix elèctric, el violoncel, el clarinet, la percussió i també cantava. Actualment, és baixista en la banda de rock valenciana Johnny B. Zero.

Aplicació a l’aula de l’ukulele

L’ukulele s’ha tornat molt popular els darrers anys a causa del seu so alegre, però també gràcies al fet que la corba d’aprenentatge és molt agraïda. El fet que siga un instrument molt versàtil permet treballar amb ell melodies i harmonies. Això fa que s’hi puguen interpretar des de melodies senzilles fins a obres clàssiques, passant per música folklòrica o comercial i que, per tant, es puga adaptar a cada etapa educativa. Un instrument molt complet i de fàcil accés per a l’alumnat.

Donada la seua pròpia naturalesa ens permet cantar al mateix temps que toquem els acords o melodies, raó per la qual la pràctica vocal es veu reforçada i permet millorar o perfeccionar l’entonació. A més, el repertori és tan variat que tot l’alumnat pot tocar i cantar milers de melodies en altres llengües, de períodes i estils diferents. Poden tocar des de música clàssica fins a la música més moderna. Això apropa l’alumnat d’una manera pràctica i divertida a estils complexos com el jazz, el blues, el folk o el flamenc.

Un altre avantatge és que permet tant la pràctica individual o solista com la pràctica en grup, ja que es poden formar duos, trios, quartets i, fins i tot, formacions majors. També es complementa molt bé amb altres instruments de l’aula.

A més, té projecció més enllà de les aules perquè és molt proper al món de la música professional. L’alumnat se sent motivat per a tocar la cançó o el tema del seu artista preferit. Això fa que el retorn de l’aprenentatge siga molt major i positiu que amb instruments menys reconeguts en l’àmbit escolar.

T’animes a utilitzar l’ukulele en les teues classes de música?

Descarrega la nostra guia d’iniciació a l’ukulele i comença a tocar el teus primer acords.